Härjedalsfjällen upp och ned

Varför ta det lugnt när man kan ha bråttom? En intensiv fjällvandring för att man bara måste komma ut.

En del av de svenska fjällen som ibland hamnar i skymundan från vandringarna kring Kebnekaise och Abisko och Jämtlandsfjällen är Härjedalsfjällen. Nära och tillgängliga från hela Sverige knallar man lätt upp på fjället och tillbaka på ett par dagar. Perfekt när man har lite bråttom men ändå vill få lite fjäll i sig.

fjäll-8
Meandringar i en dal mot Gåsens Fjällstuga.

Just i detta fall så tog jag en extra liten tur på egen hand innan jag mötte upp med mina familj som tog en lättare och kortare rutt. De släppte av mig en dag tidigt så att jag skulle få sträcka på benen lite extra och få använda mitt tält för att berättiga inköpet på ett antal tusen kronor. En ångest som fortfarande håller i sig, fyra år och ett femtiotal nätter efter inköpet.

fjäll-13
Solnedgång  och sovdags mellan Gåsen och Helags.

Av en liknande orsak så existerar det här blogginlägget endast för att jag ska få en orsak att lägga upp lite fina bilder som jag tog chansen att ta. Så det är bara att njuta.

fjäll-18
50 nyanser av grönt vid Helags Fjällstation.

För någon intresserad kartbitare så blev jag avsläppt i Ljungdalen och vandrade norrut mot Gåsen, för att vända söderut efter Härjångsåsen. Efter en natt i tält vandrade jag förbi Helags till Fältjägarstugan, och vandrade därefter ned till Bruksvallarna.

fjäll-1
Spångade stigar håller fötterna torra. Tills man måste vada.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s